За даними Смілянської, Шполянської та Тальнівської районних інспекцій захисту рослин станом на 20 квітня 2010 року на деяких площах рослини
...
Читати далі »
|
Стрімке наростання тепла в денні години (в більшості днів середньодобова температура повітря була в межах 9 – 12 С ) обумовило активну вегетацію у рослин, швидке прогрівання грунту і його пересихання. Такі умови малосприятливі для укорінення рослин та підвищення життєдіяльності оз
...
Читати далі »
|
Під час розпускання бруньок відроджуються і починають шкодити садові довгоносики (сірий бруньковий, яблуневий квіткоїд, букарки, казарки), брунькові листокрутки. Шкідники пошкоджують всі плодові дерева, зокрема велику шкоду завдають в молодих садах.
...
Читати далі »
|
Зерновим колосовим культурам в області завдають шкоди понад 100 видів комах, три види кліщів, два – нематод, мишоподібні гризуни. Крім того, суттєвої шкоди завдають понад 20 хвороб, збудниками яких є різні патогенні мікроорганізми (гриби, бактерії, віруси та ін.) Конкурують за світло, воду, поживні речовини та мають спільні шкідливі організми понад 30 видів найпоширеніших бур'янів
...
Читати далі »
|
Весняні процеси у поточному році відбувалися із запізненням, але в І декаді квітня під впливом теплої сонячної сухої погоди активно відновлюється вегетація озимих культур та проходить пробудження шкідливих об`єктів. Швидко зійшов сніг, грунт прогрівся та досяг ґрунтової рівноваги. Температура г
...
Читати далі »
|
Погодні умови І декади квітня сприяють активному відновленню вегетації озимих, відростанню озимого ріпаку, а також пробудженню шкідливих об` єктів. Температура грунту на глибині 5 – 10 см складає + 9 + 11 0 . За таких умов з місць зимівлі активно виходять жуки і особливо небезпечн
...
Читати далі »
|
За даними наукових установ, спеціалістів захисту рослин у плодових насадженнях зустрічається понад 400 видів фітофагів – 180 видів з яких найбільш поширені і пошкоджують різні частини плодово-ягідних культур. В занедбаних колективних садах, на присадибних ділянках, не проведення захисних міропр
...
Читати далі »
|
|