Вітаю Вас, Гість
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Новини фітослужби » Новини та події » На Черкащині триває «лютнева весна»
На Черкащині триває «лютнева весна»
adminДата: Понеділок, 11.02.2013, 15:12 | Повідомлення # 1
Лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 65
Репутація: 0
Статус: Offline
Як повідомляють в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології, по-весняному теплою та дощовою видалась перша декада лютого. Середньодекадна температура повітря становила 1-2° тепла, що на 6-7° вище за норму. Такий температурний режим відповідає середині березня.
Опадів у вигляді дощу та мокрого снігу випало 14-37мм, що становить 140-370% декадної норми. Найбільш рясні дощі спостерігались 8-10 лютого, проте розподілялись вони нерівномірно: Звенигородка – 34 мм, Канів – 31 мм, Умань та Жашків – по 23 мм, Черкаси й Золотоноша – по 20 мм, Сміла – 15 мм, Чигирин – 6 мм.
На водних об’єктах області тепла з дощами погода зумовила розвиток тало-дощового паводку, на річках області за останні три доби рівні води підвищились на 7-42 см, проте небезпеки підтоплення поки що немає, рівень води у створах спостережень на 0,5-2,1 м нижче позначок виходу води на заплаву, лише на р. Гнилий Тікич вода вийшла на заплаву шаром 29 см.
На річках немає льоду, на Кременчуцькому водосховищі поблизу Черкас наявні льодяні поля – 50%.
За прогнозом найближчими днями значних змін у погоді не очікується.
Атмосферні фронти принесуть опади від невеликих до помірних у вигляді дощу та мокрого снігу. З небезпечних явищ очікуються місцями налипання мокрого снігу, тумани, що погіршуватимуть видимість до 200-500 м, на дорогах – місцями ожеледиця, тому водіям потрібно бути уважними та обережними. На підвищеному температурному фоні спостерігатиметься зниження температури повітря: вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.
 
 
Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації
 
Форум » Новини фітослужби » Новини та події » На Черкащині триває «лютнева весна»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: