Вітаю Вас, Гість
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Сигналізаційне повідомлення № 5
08:40
Сигналізаційне повідомлення № 5
За даними Смілянської, Шполянської та Тальнівської районних інспекцій захисту рослин станом на 20 квітня 2010 року на деяких площах рослини озимої пшениці знаходяться у ІУ етапі органогенезу – початок виходу в трубку.
 
Згідно з даними наукових установ, передових господарств застосування гербіцидів проти бур’янів з діючими речовинами дікамба, 2,4 Д дихлорфеноксиоцтова кислота після фази початок виходу в трубку негативно впливають на рослини озимих і веде до значного недобору (більше 20-25%) врожаю. Тому, зважаючи на фази розвитку озимих культур (пшениці, ячменю) та з метою недопущення негативного впливу цих гербіцидів, в цей період їх не застосовувати. Проведення підживлення мінеральними добривами, мікроелементами, фосформобілізуючими та азотофіксуючими бактеріями значно покращить фізіологічний стан рослин озимих культур.
 
16 квітня в господарствах Золотоніського району відмічено початок виходу з грунту жуків звичайного бурякового довгоносика. Необхідно взяти під суворий контроль площі посіву цукрових буряків, бурячищ з метою виявлення шкідника та недопущення пошкодження сходів.

Автор: П.М. Халимоник
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 610 | Додав: admin