Вітаю Вас, Гість
Головна » 2010 » Травень » 21 » Сигналізаційне повідомлення № 11 станом на 21 травня 2010 року
08:27
Сигналізаційне повідомлення № 11 станом на 21 травня 2010 року
За даними спеціалістів районних інспекцій захисту рослин на території області відмічено початок льоту метеликів підгризаючих ( озимої, окличної) та листогризучих совок (совки – гами, капустяної, бавовникової) та яблуневої плодожерки.
Лабораторний аналіз показав, що більшість самок метеликів вилітають уже половозрілі – їх яйцекладка, як правило, відбувається через 2 – 4 дні після вильоту.
З метою недопущення пошкодження сільськогосподарських культур в господарствах області і на присадибних ділянках, гусеницями совок та плодожерки в період відкладання яєць метеликами, начальникам районних інспекцій спільно із спеціалістами біолабораторії необхідно організувати випуск трихограми, якої є в достатній кількості в біолабораторіях області.
У плодових насадженнях проти плодожерки та інших шкідників і хвороб можна провести комбіновані обробітки рекомендованими інсектицидами і фунгіцидами згідно „Прогнозу .. на 2010 рік.”
Обробітки хімічними препаратами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад, пасічників.
При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись регламентів застосування хімічних препаратів та загальноприйнятих санітарних правил техніки безпеки та гігієнічних норм.
 
 
Начальник державної інспекції захисту рослин                                                    П.М.Халимоник
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 570 | Додав: admin