Вітаю Вас, Гість
Головна » 2010 » Червень » 25 » СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 17 станом на 25 червня 2010 року
08:10
СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 17 станом на 25 червня 2010 року
Погодно-кліматичні умови надзвичайно сприятливі для розвитку і поширенню геліхризової попелиці на посівах соняшнику. За даними спеціалістів районних інспекцій захисту рослин уже заселено місяцями до 5% рослин попелицями, які являються переносниками вірусних хвороб.
З метою недопущення поширення попелиць і пошкодження ними рослин соняшника необхідно провести обробіток зареєстрованими інсектицидами: діюча речовина: лямбда-цигалотрин + тіаметоксам - енжіо-0,18л/га; д.р. дельта - метрин: деціс ф-люкс-0,3л/га, штефесін-0,25л/га; д.р. фенітротіон - сумітіон-0,8-1,5л/га; д.р. малатіон - фуфанон-0,6л/га.
Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в раннішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад, пасічників.
При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись регламентів застосування хімічних препаратів та загальноприйнятих санітарних правил техніки безпеки та гігієнічних норм.
 
Начальник державної інспекції захисту рослин                                                                 П.М.Халимоник
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 635 | Додав: admin