Вітаю Вас, Гість
Головна » 2010 » Липень » 3 » СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 19 станом на 2 липня 2010 року
09:47
СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 19 станом на 2 липня 2010 року
За даними районних інспекцій захисту рослин Черкаської області в середині другої та в третій декаді червня місяця розпочався літ стеблового кукурудзяного метелика, бавовникової та інших листогризучих совок. 30 червня відмічено початок яйцекладки стеблового метелика. Масовий літ і яйцекладка проходитиме в першій та другій декадах липня місяця.
Самка стеблового кукурудзяного метелика в середньому відкладає 500-600 яєць. Враховуючи те, що більшість самок метеликів вилітають уже половозрілими – їх яйцекладка може відбуватися через 4-8 днів після вильоту, через 3-5 днів після яйцекладки відроджуються гусениці.
Найефективніший і екологічно безпечний метод захисту кукурудзи, соняшника, проса та інших культур від цих шкідників являється випуск трихограми.
З метою недопущення втрат врожаю сільськогосподарських культур від гусениць совок і стеблового метелика, які можуть знизити його до 30%, необхідно терміново організувати випуск різновікової трихограми вогнівочної форми з розрахунку не менше як 100-150 тис.особин на один гектар.
Начальникам державних інспекцій захисту рослин районів спільно з спеціалістами районних управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій та райбіолабораторій взяти під особистий контроль виконання доведених завдань Галузевою Програмою „Комплексна біологізація захисту рослин 2008-2015 рр.” та не допустити зменшення валового збору зерна.


Начальник державної інспекції захисту рослин                                                                                       П.М.Халимоник
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 616 | Додав: admin