Вітаю Вас, Гість
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Сигналізаційне повідомлення № 22 станом на 6 серпня 2010 року.
21:56
Сигналізаційне повідомлення № 22 станом на 6 серпня 2010 року.
За даними спеціалістів  районних інспекцій захисту рослин на території області проходить літ підгризаючих совок ІІ покоління: озимої, окличної. На коритце з шумуючою мелясою за ніч відловлюється від 2 до 6 метеликів озимої совки. Високі аномальні температури повітря пригнічують літ   і яйцекладку метеликів совок, але за зниження температури повітря до 250 С та відносної вологості повітря  у межах 70 – 90% активність льоту збільшиться.

    Для обмеження чисельності совок насамперед слід  спрямувати усі зусилля на знищення бур`янів, дотримуватися агротехнічних заходів та технології вирощування сільськогосподарських культур.

    Серед біологічних чинників, що регулюють чисельність совок, ефективніше застосовувати трихограму виду Trichogramma evanescens   та  T. pintoi.

    У посівах  цукрових буряків, соняшнику, озимої пшениці, багаторічних  трав  від совок  застосовують випуск  трихограми на початку, другий – в період масового відкладання яєць совками.  Норма  випуску трихограми становить 30 тис. самиць на га. За умов подовжених строків льоту совок додатково випускають ентомофага через 5 – 7 днів після другого випуску.

    Щоб  не допустити  втрат врожаю сільськогосподарських культур від гусениць совок  господарствам районів  необхідно організувати випуск трихограми.

 

 
В.о. начальника

державної інспекції захисту рослин                                                                                         В.О. Харченко

 

  

І.В.Іщенко
55 – 27 - 89
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 568 | Додав: admin