Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Липень » 7 » Cигналізаційне повідомлення № 17 станом на 07 липня 2011 року
00:15
Cигналізаційне повідомлення № 17 станом на 07 липня 2011 року

За даними районних інспекцій захисту рослин Черкаської області із третьої декади червня місяця розпочався літ стеблового кукурудзяного метелика, бавовникової та інших листогризучих совок. 30 червня відмічено початок яйцекладки стеблового метелика. Масовий літ і яйцекладка проходитиме в  першій та другій декадах липня місяця.

         Самка стеблового кукурудзяного метелика в середньому відкладає 500-600 яєць. Враховуючи те, що більшість самок метеликів вилітають уже статево зрілими – їх яйцекладка може відбуватися через 4-8 днів після вильоту, через 3-5 днів після яйцекладки відроджуються гусениці.

         Екологічно безпечним методом захисту кукурудзи, соняшника, проса та інших культур від цих шкідників являється випуск трихограми.

         З метою недопущення втрат врожаю сільськогосподарських культур від гусениць совок і стеблового метелика, які можуть знизити його до 30%, необхідно терміново організувати випуск різновікової трихограми вогнівочної форми з розрахунку не менше як 100-150 тис. особин на один гектар.

         Щоб не допустити зменшення валового збору зерна,  спеціалістам районних управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій спільно з начальниками державних інспекцій захисту рослин районів та райбіолабораторій взяти під особистий контроль виконання доведених завдань Галузевою Програмою «Комплексна біологізація захисту рослин 2008-2015 рр.».

 

 

 

 

В.о.начальника Державної інспекції                                             В.В.Харькова

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 537 | Додав: admin