Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Вересень » 29 » СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 22 станом на 29 вересня 2011 року
22:07
СИГНАЛІЗАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ № 22 станом на 29 вересня 2011 року
За даними спеціалістів районних інспекцій захисту рослин на посівах озимого ріпаку відмічено пошкодження рослин личинками (несправжніми гусеницями) ріпакового пильщика, чисельність якого осередково складає від 3 до 18 екз. на кв.м. Шкідник масово з`являється з настанням прохолодної погоди, особливо за високої вологості. При цьому пошкоджені личинками рослини нерідко гинуть, що призводить до зрідження чи повної загибелі посівів.
На посівах ріпаку також відмічено пошкодження рослин гусеницями озимої совки.
Для обмеження чисельності шкідників необхідно спрямувати зусилля на знищення бур`янів, практикувати глибоку зяблеву оранку заселених пильщиком полів, при якій знищується чимало коконів з його личинками, обов`язкова обробка насіння системними інсектицидами, або обприскування у фазі розвитку озимого ріпаку 2-4 листки- утворення розетки інсектицидами: бульдок, к.е... – 0,3 л/га, шаман, к.е. -0,5 -0,6 л/га, ф`юрі, в.е. -0,1 л/га.
Обробітки інсектицидами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.
При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.
 
 
Заступник начальника-начальник відділу
прогнозування та фітосанітарної діагностики                                       І.В.Іщенко
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 601 | Додав: admin | Теги: озима, пильщик, шкідників, Шкідники, ріпак, совка