Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Травень » 7 » Сигналізаційне повідомлення № 11 станом на 7 травня 2012 року
22:44
Сигналізаційне повідомлення № 11 станом на 7 травня 2012 року
За даними спеціалістів районних інспекцій захисту рослин на території області відмічено початок льоту метеликів підгризаючих ( озимої, окличної) совок та яблуневої плодожерки, це майже на два тижні раніше ніж у попередньому році.

Лабораторний аналіз показав, що більшість самок метеликів вилітають уже половозрілі – їх яйцекладка, як правило, відбувається через 2 – 4 дні після вильоту.

Серед чинників, що регулюють чисельність совок, ефективніше застосувати трихограму совочної форми. Випуск яйцеїда – трихограми на початку та за масового відкладання яєць метеликами підгризаючих совок розпочинається за наявності 0,4 – 0,6 яйця на кв.м. У посівах цукрових буряків, соняшнику, озимої пшениці, багаторічних трав за 30 яєць шкідника на кв.м. норма випуску трихограми становить 30 тис. самиць на га, а понад 30 яєць на кв.м. норму визначають з розрахунку одна самиця на 10 яєць шкідника. На парах перший випуск 10 тис. самиць на га, наступні залежно від чисельності яєць на кв.м: до 1 яйця 1:1, з розрахунку одна самиця на одне яйце шкідника, тобто 10 тис. на га; до 5 – 1:5, тобто 17 тис. на га; до 15 яєць – 1:7, тобто до 20 тис.га; понад 15 яєць на кв.м. 1:10.

Велике значення в обмеженні чисельності цього виду совок мають агротехнічні прийоми.

У плодових насадженнях проти плодожерки та інших шкідників і хвороб можна провести комбіновані обробітки рекомендованими інсектицидами і фунгіцидами згідно „Прогнозу .. на 2012 рік.”

Обробітки хімічними препаратами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 497 | Додав: admin