Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Травень » 15 » Сигналізаційне повідомлення № 17 станом на 15 травня 2012 року
12:17
Сигналізаційне повідомлення № 17 станом на 15 травня 2012 року
За даними спеціалістів районних інспекцій захисту рослин на території області (Чорнобаївський район) відмічено сильний літ І покоління лучного метелика (10-50 метеликів на 10 кроків). За сприятливих умов літ може тривати до кінця червня. В минулому році вогнища підвищеної чисельності шкідника було виявлено на території області у Кам`янському, Золотоніському, Чорнобаївському, Шполянському, Чигиринському, Звенигородському, Тальнівському та Смілянському районах.

Захисні заходи при льоті метеликів: розпушування міжрядь просапних культур в період відкладання яєць метеликами, випуск яйцеїда трихограми (вогнівочна форма) - 50- 100 тис самиць на гектар.

Виплодження гусениць І покоління лучного метелика ймовірне з середини ІІІ декади травня.

Тому, необхідно посилити спостереження за ходом розвитку шкідника. За появи гусениць на культурах (ЕПШ на рослинах пшениці, кукурудзи, соняшника, на травах – 5-10 гусениць на кв.м.; сої , цукрових буряках – 4-5 гусениць на кв.м.) рекомендується застосовувати інсектициди. На озимій пшениці: золон, к.е. -1,5-2 л/га, в насінниках багаторічних трав : актеллік, к.е. 1-1,5 л/га, діазинон, к.е., діазол, в.е., - 2 л/га, золон, к.е. – 1,4 – 2,8 л/га (насінники люцерни) і 3 л/га (конюшини); на плантаціях цукрових буряків – альтекс, к.е. 0,1 – 0,25 л/га, штефесин, к.е. 0,25 – 0,5 л/га, дурсбан, к.е. 1,5 – 2л/га, золон, к.е. – 3-3,5 л/га, сумітіон, к.е. 0,6 – 1 л/га (столові буряки); соняшника – штефесин, к.е. – 0,25 л/га.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 581 | Додав: admin