Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Травень » 18 » Сигналізаційне повідомлення №18 станом на 18 травня 2012 року
00:31
Сигналізаційне повідомлення №18 станом на 18 травня 2012 року
За прогнозами центру гідрометеорології на території області в другій половині травня переважатиме помірно – тепла погода з опадами різної інтенсивності і тривалими росами. За таких погодних у мов у фазу цвітіння зернових колосових культур проходить перезараження і поширення хвороб колосся: фузаріозу, септоріозу, альтернаріозу. Під час цвітіння відкриваються лусочки квітки, і спори збудників хвороб колосся повітряно – капельним шляхом потрапляють до квітки. При проростанні гіфи гриба розвиваються базипетально до зав`язі, де проходить її руйнування.

Тому, на посівах де існуватиме загроза від ураження хворобами колосу необхідно провести обробітки рекомендованими фунгіцидами: альто супер, к.е. – 0,4 – 0,5 л/га, амістаром екстра, 0,5 – 0,75 л/га, абакусом, мк.е.- 1,25 – 1,75 л/га, бампером супер, к.е. 0,8 – 1,2 л/га, заміром, в.е. 0,75 – 1,5 л/га, імпактом, к.с. 0,5 – л/га та аналогами, фолікуром, к.е. – 1 л/га, рексом дуо, к.е. 0,6 л/га, фальконом, к.е. 0,6 л/га, фортецею, к.е. – 1 л/га, ті рексом, к.е. – 0,5 л/га

Особливу увагу слід звернути на насіннєві посіви, які повинні оброблятися на початку заселення шкідниками і ураження рослин хворобами.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 516 | Додав: admin