Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Травень » 22 » Зональні польові обстеження
10:46
Зональні польові обстеження
З метою удосконалення методик обстежень плодових насаджень та посівів зернових культур, розробки рекомендацій та їх впровадження щодо захисту рослин у весняно-літній період 2012 року, Державною інспекцією захисту рослин Черкаської області 16 травня 2012 року проведено зональні польові обстеження та семінар на тему «Проведення зональних польових обстежень відповідно методик на виявлення шкідливих об´єктів у плодових насадженнях та в посівах зернових культур, вироблення рекомендацій щодо їх захисту» який відбувся на базі Інституту помології ім..Л.П.Симиренко в с.Мліїв Городищенського району Черкаської області.

На пленарній частині семінару закріпили знання щодо систем фітосанітарного оздоровлення плодово – ягідних насаджень в зоні Лісостепу України заслухавши М.Ф. Кучера кандидата с.–г. наук, директора Інституту помології ім. Л.П.Симеренко.

На практичній частині семінару відвідали садові насадження інтенсивного типу в умовах капельного зрошення Інституту помології ім..Л.П.Симиренко. Спеціалістами державних інспекцій захисту рослин Городищенського, Смілянського, Шполянського, Черкаського районів проведено визначення видового складу найбільш поширених шкідливих об`єктів в садових насадженнях згідно рекомендованих методик та під керівництвом В.О. Бабенко – кандидата с.г. наук, зав. відділу захисту рослин Інституту помології. Проведено огляд феромонних пасток.

Спеціалістами державних інспекцій Канівського, Кам`янського районів проведено визначення фаз розвитку зернових колосових культур на полях ТОВ «Симиренковське». Було проведено визначення шкідників, хвороб і бур`янів згідно методики, косіння ентомологічним сачком, застосування ловчих пасток.

Після закриття зональних польових обстежень відвідали музей ім..Л.П.Симиренко.
 
Категорія: Новини | Переглядів: 648 | Додав: admin