Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 14 » Підвищуємо свій кваліфікаційний рівень
13:41
Підвищуємо свій кваліфікаційний рівень
Одним із основних завдань державної інспекції захисту рослин в області є проведення фітосанітарного моніторингу шкідливих організмів в посівах основних сільськогосподарських культур та надання рекомендацій щодо контролю їх чисельності спеціалістами інспекції. Для цього потрібні висококваліфіковані кадри, які б добре справлялися з зазначеним завданням. Тому спеціалістами обласної інспекції захисту рослин проведено 23.05 та 31.05. 2012 р. зональні польові семінари (обстеження) в Тальнівському районі с. Тальянки (на базі Тальянківського агротехнічного коледжу, та посівів сільськогосподарських культур ТОВ «АФ Легедзине») і в с.м.т. Чорнобай ( посіви СТОВ «Агроко»). Для участі були запрошені спеціалісти інспекцій захисту рослин Тальнівського, Уманського, Звенигородського, Катеринопільського, Лисянського, Жашківського, Маньківського, Монастирищенського, Христинівського, Чорнобаївського, Драбівського, Золотоніського, Чигиринського, Черкаського районів, спеціалісти базових господарств, спеціалісти ЗАТ НВЦ «Черкасибіозахист» в Золотоніському та Чорнобаївському районах.

На семінарах в.о. начальника інспекції В.В.Харькова ознайомила присутніх з вітчизняним виробництвом пестицидів, з дією кожного препарату і відмітила, що їх використання гарантуватиме зменшення витрат на вирощування сільськогосподарських культур та зниження собівартості готової продукції.

Спеціалісти інспекцій захисту рослин при обстеженні посівів озимої пшениці, озимого ріпаку, ярого ячменю, цукрових буряків, кукурудзи, сої і овочевих культур визначали згідно рекомендованих методик видовий склад та чисельність шкідливих об`єктів в посівах вище зазначених сільськогосподарських культур. Також були зроблені висновки щодо проведення захисних заходів проти виявлених шкідливих об`єктів.

Спеціалісти ЗАТ НВЦ «Черкасибіозахист» в Золотоніському та Чорнобаївському районах ознайомили присутніх із виробництвом і застосуванням трихограми в посівах просапних культур.

Також спеціалістами інспекції було зроблено аналіз роботи по проведенню інспекторських перевірок по дотриманню Законодавства у сфері захисту рослин.

По закінченню семінарів присутніми було відвідано Заповідник Трипільської культури в с. Легедзине Тальнівського району та краєзнавчий музей с. Крутьки Чорнобаївського району.

Проведені семінари видалися змістовними, цікавими. Спеціалісти інспекцій дізналися і засвоїли багато нового і корисного, обмінялися досвідом у роботі.

Зас. начальника – начальник відділу прогнозування
та фітосанітарної діагностики - І.В. Іщенко
 
 
                        
 
     
 
Категорія: Новини | Переглядів: 743 | Додав: admin