Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 26 » Сигналізаційне повідомлення № 27 станом на 27 червня 2012 року
14:37
Сигналізаційне повідомлення № 27 станом на 27 червня 2012 року
Осередково на території області виявлено літ метеликів ІІ покоління лучного метелика. Масовий літ лучного метелика проходитиме в липні місяці. Період льоту співпав з льотом стеблового кукурудзяного метелика, листогризучих совок.

Для зменшення чисельності лучного і стеблового кукурудзяного метелика, совок на посіви кукурудзи, проса та інших товстостебельних культур під час відкладання метеликами яєць випускають трихограму вогнівочної та совочної форми.

Погодні умови сприятливі для більш чисельного льоту лучного метелика ІІ покоління, ніж І покоління. Тому, необхідно посилити спостереження за ходом розвитку шкідника. За появи гусениць ІІ покоління на культурах (ЕПШ на рослинах пшениці, кукурудзи, соняшника, на травах – 20 гусениць на кв.м.; сої - 4-5 гусениць на кв.м., цукрових буряках – 6-10 гусениць на кв.м.) рекомендується застосовувати інсектициди. На озимій пшениці: золон, к.е. -1,5-2 л/га, в насінниках багаторічних трав : актеллік, к.е. 1-1,5 л/га, діазинон, к.е., діазол, в.е., - 2 л/га, золон, к.е. – 1,4 – 2,8 л/га (насінники люцерни) і 3 л/га (конюшини); на плантаціях цукрових буряків – альтекс, к.е. 0,1 – 0,25 л/га, штефесин, к.е. 0,25 – 0,5 л/га, дурсбан, к.е. 1,5 – 2л/га, золон, к.е. – 3-3,5 л/га, сумітіон, к.е. 0,6 – 1 л/га (столові буряки); соняшника – штефесин, к.е. – 0,25 л/га.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.
 
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 552 | Додав: admin