Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Вересень » 14 » Сигналізаційне повідомлення № 32 станом на 12 вересня 2012 року
09:58
Сигналізаційне повідомлення № 32 станом на 12 вересня 2012 року
Погодні умови та достатня кормова база в місцях резервації (посіви кукурудзи, соняшнику, багаторічних трав) сприяють збільшенню чисельності мишоподібних гризунів . По мірі збирання просапних культур гризуни переселятимуться на посіви озимих зернових культур, ріпаку, багаторічних трав, в сади, в жилі та складські приміщення і можуть створити надзвичайну загрозу посівам сільськогосподарських культур. Вирішальним в попередженні пошкоджень є вчасне і в короткий термін ( до утворення снігового покриву) проведення винищувальних заходів.

Для боротьби з мишоподібними гризунами застосовують за наявності 3 – 5 жилих колоній на гектар дозволені в Україні біологічні препарати та родентициди.

Біопрепарати (діюча речовина - бактерії Ісаченко) – бактероденцид зерновий, бактеронцид, сипуча маса - зернові принади від 1 до 4 кг/га .

Родентициди з діючою речовиною: бродіфакум - антимиша 2 – 3 пакети на нору, бродівіт р, бродіфакум , капкан– принади з вмістом діючої речовини 0,005%, крисолов – 10-20г (1-2 пакети) на нору, смерть щурам – 1 пакет (10г) на нору, принада Багіра – 1,5 – 2,5 кг/га; д.р. бромадіолон –бродісан А- 3 г на нору, рат кіллер супер, принада – 5 – 10 кг/га; д. р. фосфід цинку – приготування отруєних принад лише у спеціалізованих ліцензованих підприємствах - фосвіт, стрілець, роденфос; щурин; д.р. дифенацин– ратиндан 5 – 8% у принаді; д.р.флокумафен – шторм 0,005% воскові брикети ( 0,7 – 1,5 кг/ га) згідно методики застосування розкладають в нори з наступним притоптуванням. Розміщують принади через 2 – 15 м залежно від чисельності гризунів.

Під час проведення захисних міроприємств від мишоподібних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Начальник відділу прогнозування
та фітосанітарної діагностики

І.В.Іщенко

 
 
 
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 599 | Додав: admin