Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Сигналізаційне повідомлення № 34 станом на 29 жовтня 2012 року
16:09
Сигналізаційне повідомлення № 34 станом на 29 жовтня 2012 року
Погодні умови та достатня кормова база сприяють активному переселенню мишоподібних гризунів із місць резервації на поля озимих культур. Із мишоподібних гризунів в посівах області переважає звичайна сіра полівка.

Вирішальним в попередженні пошкоджень гризунами є систематичний контроль чисельність шкідників на посівах, в лісосмугах, обочинах доріг і за наявності 3 – 5 жилих колоній на гектар застосовувати дозволені в Україні біологічні препарати та родентициди.

Біопрепарати (діюча речовина - бактерії Ісаченко) – бактероденцид зерновий, бактеронцид, сипуча маса - зернові принади від 1 до 4 кг/га .

Родентициди з діючою речовиною: бродіфакум - антимиша 2 – 3 пакети на нору, бродівіт р, бродіфакум , капкан– принади з вмістом діючої речовини 0,005%, крисолов – 10-20г (1-2 пакети) на нору, смерть щурам – 1 пакет (10г) на нору, принада Багіра – 1,5 – 2,5 кг/га; д.р. бромадіолон –бродісан А- 3 г на нору, рат кіллер супер, принада – 5 – 10 кг/га; д. р. фосфід цинку - фосвіт, стрілець, роденфос; щурин; д.р. дифенацин– ратиндан 5 – 8% у принаді; д.р.флокумафен – шторм 0,005% воскові брикети ( 0,7 – 1,5 кг/ га)

Увага! Роденфос порошок, фосвіт, стрілець, щурин – 80% порошок фосфіду цинку – отрута гострої дії і використовується тільки для централізовано виготовлення принад в боротьбі зі щурами, мишами, іншими гризунами.

Принади розкладають в нірки в кількості 3 грами з подальшим обов'язковим засипанням входу в нірку невеликою кількістю землі та її обов'язковим притоптуванням. Розміщують принади через 2 – 15 м залежно від чисельності гризунів.

На оброблених площах ставлять таблички з написом «Обережно! Отрута», які необхідно залишати на оброблених полях на термін не менше 15 діб з дати проведення дератизаційних заходів. Випас худоби на оброблених площах забороняється до закінчення вказаного терміну.

Даний прийом має бути неухильно витриманий та виконаний так, як залишення невеликої кількості отрути біля нірки може привести до загибелі мігруючих перелітних птахів, диких тварин, тощо.

Доводимо до відому керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності, що в разі виявлення на їх полях загиблих птахів або тварин будуть негайно обраховані збитки і відповідальні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Не допускається застосування отруєних принад біля тваринницьких та птахівничих об'єктів в радіусі 500 метрів, у місцях концентрації диких тварин та птахів (лісосмуги, береги водоймищ та річок, а також землі, що до них прилягають в радіусі 200 метрів).

Під час проведення захисних міроприємств від мишоподібних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 
В.о. начальника
інспекції захисту рослин
В.В.Харькова
Начальник відділу прогнозування
та фітосанітарної діагностики
І.В.Іщенко
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 660 | Додав: admin