Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Cигналізаційне повідомлення № 8 cтаном на 23 квітня 2013 року
08:18
Cигналізаційне повідомлення № 8 cтаном на 23 квітня 2013 року
За данними проведених обстежень спеціалістами фітосанітарної інспекції Черкаської області відмічається активний розвиток шкодочинних об`єктів сільськогосподарських культур.

З 15 квітня на посівах озимих колосових ранніх та середніх строків, а з 22 квітня на інших зафіксовано початок фази виходу у трубку. В зв`язку з цим слід нагадати про недопущення обробітків таких посівів гербіцидами з діючою речовиною 2,4-дихлорфеноксиоцтова кислота та її солі (Амінка, Голіаф, Дезормон 600, Діален Супер та ін.), 2-етилгексиловий ефір 2,4-Д (Естерон 60, Естерон 600, Естет, Ефірон, Пріма, Штефілд та ін.) та дикамба (Банвел, Діален, Діанат, Дікопур, Лінтур, Серто Плюс, Стеллар, Таск 64, Штефамба та інші).

Стрімке наростання тепла обумовило активне відродження шкідників: цикад, злакових попелиць, мух, п`явиць, блішок, клопів і заселення ними посівів зернових культур. На окремих посівах озимих зернових (особливо ранніх строків посіву) їх чисельність перевищує ЕПШ. Надалі шкодочинність наростатиме і може значною мірою зменшити урожайність колосових. Тому при внесенні гербіцидів на посівах озимих пшениці, ячмені, житі за необхідності (поріг шкодочинності смугастої хлібної блішки 30 – 50 екз. на кв.м., шведської мухи – 40 -50 екз на 100 помахів сачком, п`явиці 10 – 30 жуків на кв., клопа шкідливої – черепашка в посівах пшениці – 1-2, ячменю – 3-4 екз. на кв.м.) слід проводити інсектицидну боротьбу проти комплексу шкідників одним із препаратів:

д.р. Альфа-циперметрин, 100г/л Альфа стек, к.е., Пілар-Альфа, к.е., Фатрін, к.е.,

д.р. Циперметрин, 250г/л Арріво, к.е, Ципервіт-агро, КЕ, Шарпей, м.е.,

д.р. Диметоат, 400г/л Акцент, к.е., Біммер, к.е., д.р. Тіаметоксам, 250г/л Актара 25 WG. к.с, д.р. Лямбда-цигалотрин, 100г/л Брейк, МЕ, Карате 050 ЕС, к.е., д.р. Дельтаметрин, 250г/кг Децис Профі 25 WG, ВГ, д.р. Зета-циперметрин, 100г/л Фיюрі, в.е.,

д.р. Імідаклоприд, 200г/л Імідор, ВРК, в.р.к, д.р. Хлорпірифос, 480г/л Пірінекс 48,к.е,

д.р. Хлорпіпифос 500г/л+циперметрин 50г/л Нурел Д, к.е.,

д.р. Тіаклоприд 100г/л+ дельтаметрин,10г/л Протеус 110 OD, МД та їх аналогами.

Особливу увагу слід звернути на насіннєві посіви, які повинні оброблятися на початку заселення шкідниками і ураження рослин хворобами.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 
Нач. фітосанітарної інспекції
Черкаської області
 
В.Г.Жовнір
 
 
Нач. управління методологічного
прогнозування, біологічного захисту та
роботи з пестицидами
 
 
І.В.Іщенко
 

 

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 495 | Додав: admin