Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 14 » Сигналізаційне повідомлення № 27 станом на 14.06.2013 року
10:35
Сигналізаційне повідомлення № 27 станом на 14.06.2013 року
На території області розпочалося відродження гусениць І покоління бобової (акацієвої ) вогнівки в посівах сої. Фітофаг також пошкоджує горох, квасолю, сочевицю, люпин, білу та жовту акацію.

Відродженні гусениці прогризають стінки бобів і проникають усередину, де пошкоджують зерно залишаючи екскременти. Гусениці живляться близько 1 місяця. Можуть переміщатися з одного бобу в інших при поїданні зерен у попередньому.

Літ метеликів ІІ покоління бобової вогнівки на території області проходитиме в липні.

Захисні заходи по обмеженню шкодочинності гусениць рекомендується проводити за перевищення порогу шкодочинності ( 5% заселеності рослин шкідником) інсектицидами : борей, кс 0,14 л/га, брейк, ме 0,07 – 0,1 л/га, цезар, к.е. 0,2 л/га.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 464 | Додав: admin