Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Липень » 10 » Сигналізаційне повідомлення № 30 станом на 10.07.2013 року
08:22
Сигналізаційне повідомлення № 30 станом на 10.07.2013 року
На території області спостерігається наростання динаміки льоту американського білого метелика (АБМ). За ніч відловлюється 13-42 метелики на світлову пастку. Погодні умови сприяють розвиткові шкідника. Прогнозується розтягнений літ та масове пошкодження багаторічних насаджень в липні-серпні.

Тому необхідно проводити обстеження багаторічних та плодових насаджень, розсадників на предмет виявлення та механічного знешкодження павутинних гнізд з гусеницями АБМ.

Також можливі хімічні обробітки садів та багаторічних насаджень препаратом Карате 050 ЕС, к.е. (д.р. лямбда-цигалотрин) з нормою 0,2-0,4 л/га. Хімічний захист проти американського білого метелика на пізніх сортах фруктових дерев можливо сумістити з боротьбою проти попелиць, медяниць, кліщів та другого покоління плодожерок.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

Вихід людей на оброблені пестицидами площі, на роботи пов`язані з рихленням грунту дозволяється через 8-10 днів, для обстежень через 4-5 днів.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 467 | Додав: admin