Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Вересень » 26 » Сигналізаційне повідомлення № 40 станом на 25 вересня 2013 року
14:27
Сигналізаційне повідомлення № 40 станом на 25 вересня 2013 року
Посіви озимого ріпаку заселяються личинками (несправжніми гусеницями) ріпакового пильщика, чисельність якого осередково складає до 4 екз. на кв.м. Масовому з`явленню шкідника сприяє прохолодна погода, особливо за високої вологості повітря. При цьому пошкоджені личинками рослини нерідко гинуть, що призводить до зрідження чи повної загибелі посівів.

На посівах ріпаку також відмічено заселення хрестоцвітими блішками, ріпаковою блішкою, стебловим капустяним прихованохоботником та пошкодження рослин гусеницями озимої совки, біланів.

При чисельності шкідників, яка перевищує поріг шкодочинності у фазі сходи – 2 – 4 справжні листки – утворення розетки: хрестоцвіті блішки 3 жуки на кв.м, ріпакова блішка – 10% пошкоджених рослин, ріпаковий пильщик – 2 - 3 несправжні гусениці на рослину, гусениці біланів – 2 особ. на кв.м. посіви обприскують одним із інсектицидів: данадим мікс, к.е. 1 л/га, коннект 112,5 SC.KC 0,4 – 0,5 л/га, сірокко, КЕ – 0,7 – 1 л/га, штеф-альфа-цип, КЕ – 0,12 л/га.

Проти стеблового прихованохоботника – (ЕПШ -1 – 2 жуки на 40 рослин, або 3 жуки на кв.м.) обприскують: данадим мікс, к.е. 1 л/га, релдан 22 ЕС, КЕ – 1 – 1,5 л/га, хлоцитрін, КЕ – 0,6 л/га

Обробітки інсектицидами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати Голів сільських і селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 
Заст. начальника фітосанітарної
інспекції Черкаської області
В.В. Харькова
 
Начальник управління методологічного
прогнозування , біологічного захисту та
роботи з пестицидами
І.В.Іщенко
Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 582 | Додав: admin