Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 18 » Сигналізаційне повідомлення № 2 станом на 18.03.2014 року
10:00
Сигналізаційне повідомлення № 2 станом на 18.03.2014 року

Багаторічні трави почали відростати, а з появою зеленої маси розпочалося  розселення і розмноження   мишовидних гризунів.  Також   відмічено крайове  заселення гризунами  посівів озимого ріпаку та  озимої пшениці.  Для попередження  пошкоджень рослин  за наявності 3-5 і більше колоній  мишовидних гризунів на гектарі слід  удаватися до використання  представлених у «Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні»  біологічних  препаратів та  родентицидів:

біопрепарати (діюча речовина -  бактерії Ісаченко) – бактероденцид БТ,  зернова принада – 1-2,5 кг на га, родента Біо, зернова принада 1-2 кг на га;

родентициди з діючою речовиною: бродіфакум -  мишолов, р.  принада 0,005% вмісту бродіфакуму,   д.р. бромадіолон –  рат кіллер супер, гп – 5 – 10 кг/га – розкладання принад у місцях  локалізації  гризунів, контролювати від 2  до 3 разів через 5-7 діб, при необхідності – повторне застосування;  д.р.  дифенацин – ратиндан, п. – 3 г препарату на 100 г принади – принади по 20-25 г на кожні 15 кв.м. розміщують в  місцях, де спостерігається активність гризунів.

Рекомендовані препарати   згідно методики застосування розкладають в нори з наступним притоптуванням.

Під час проведення  захисних міроприємств від мишовидних  гризунів  слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

Доводимо до Вашого відома, що наказом Міністерства  екології та природних ресурсів України від 05.12.2013 року скасовано державну реєстрацію пестицидів на основі фосфіду цинку та виключено їх  з Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання на території України  від мишовидних гризунів. Дана вимога  стосується таких пестицидів:  принади родентицидні ФОСВІТ, г, РОДЕНФОС, СТРІЛЕЦЬ, а також препарати РОДЕНФОС, п, СТРІЛЕЦЬ, п, ФОСВІТ, п,   ЩУРИН, п.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 515 | Додав: admin