Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 10 » Сигналізаційне повідомлення №8 станом на 09.04.2014 року
10:30
Сигналізаційне повідомлення №8 станом на 09.04.2014 року

Розпочався вихід із місць зимівлі оленки волохатої (Epicometes hirta Poda).  Жуки пошкоджують бутони, пиляки в квітках, молоді листочки плодових, ягідних. За теплої сонячної погоди  проходитиме  інтенсивне заселення шкідником  насаджень плодових культур, плантацій суниці, декоративних росли, винограду. За холодної дощової погоди жуки ховаються в грунт.

На присадибних ділянках, в колективних, фермерських садах можна струшувати жуків оленки волохатої з  дерев  у фазі цвітіння на поліетиленову плівку та знищувати. Перед струшуванням дерева потрібно обприскувати холодною водою, щоб жуки не злітали.

Жуків приваблює синій колір, це також можно використовувати для збирання шкідника. Під  деревами встановлюють пастки – яскраві сині коритця чи миски з холодною водою.

  Проти оленки волохатої пропонують  використовувати  препарат Каліпсо 480 SC,к.с.  за норми - 0,25 л/га, 2 – 2,5мл препарату на 10л води на 1 сотку саду.  Дерева яблуні обприскують у фазі рожевого пуп`янка – до фази цвітіння.   За умови дотримування рекомендованих норм витрати  препарат безпечний для бджіл, що дозволяє проводити обприскування також і під час цвітіння. Препарат  також  ефективний  від комах-шкідників саду, таких як  квіткоїд яблуневий, довгоносики, плодожерка яблунева, пильщик яблуневий, мінуючи молі.

Обробітки  плодових насаджень проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.  Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 527 | Додав: admin