Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 8 » Сигналізаційне повідомлення №14 станом на 8 травня 2014 року
11:03
Сигналізаційне повідомлення №14 станом на 8 травня 2014 року

На території області  останнім часом набув поширення багатоїдних шкідник кравчик, або головач. Типовими  стаціями кравчика є схили байраків, узбіччя шляхів, межі полів та інші ділянки з ущільненим грунтом.  Шкідливою фазою є жуки, які в період розмноження з квітня до половини червня « стрижуть» сходи  та листки:  цукрових буряків, соняшнику, хлібних злаків, овочевих рослин, суниці, пагони молодих деревних рослин у розсадниках.

З метою знищення  та запобігання дальшому поширенню  жука  кравчика      у «Переліку  пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» зареєстрований  інсектицид  актара 25 WG, в.г. (діюча речовина -  тіаметоксам) в нормі від 0,6 до 3,6 кг/га. Препарат   ефективний  також  від  довгоносиків, піщаного мідляка, капустянки, личинок хрущів, коваликів.  Рекомендують застосовувати актару 25 WG, в.г  методом  поливу рослин  0,25% розчином, методом крапельного зрошення та замочування розсади.

  Обробітки  хімічними препаратами  проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.  Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 

Нач. фітосанітарної інспекції

Черкаської області                                                                                      В.Г.Жовнір

 

Нач. управління  методологічного

прогнозування, біологічного захисту та

роботи з пестицидами                                                                                І.В.Іщенко

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 412 | Додав: admin