Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 19 » Сигналізаційне повідомлення № 17 станом на 19 травня 2014 року
11:47
Сигналізаційне повідомлення № 17 станом на 19 травня 2014 року

На території області відмічено   початок льоту  метеликів підгризаючих і листогризучих  совок, масовий літ  метеликів яблуневої плодожерки- початок відродження  гусениць яблуневої плодожерки, початок відродження  гусениць яблуневої молі.

 Серед   чинників, що регулюють чисельність   совок, ефективніше застосувати трихограму  совочної форми. Випуск  яйцеїда – трихограми  на початку та за масового  відкладання яєць   метеликами  підгризаючих совок розпочинається за наявності 0,4 – 0,6 яйця на кв.м. У посівах цукрових буряків, соняшнику, озимої пшениці, багаторічних трав за 30 яєць шкідника на кв.м. норма випуску трихограми  становить  30 тис. самиць на га, а понад 30 яєць на кв.м.  норму визначають з розрахунку одна самиця на 10 яєць шкідника. На парах перший випуск 10 тис.  самиць на га, наступні залежно від чисельності яєць на кв.м:  до 1 яйця 1:1, з розрахунку одна самиця на одне яйце шкідника, тобто 10 тис. на га; до 5 – 1:5, тобто 17 тис. на га;  до 15 яєць – 1:7, тобто до 20 тис.га; понад 15 яєць на кв.м. 1:10.

У плодових насадженнях проти плодожерки та інших шкідників і  хвороб можна провести комбіновані обробітки рекомендованими  інсектицидами і фунгіцидами

Обробітки  хімічними препаратами проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 458 | Додав: admin