Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 27 » Сигналізаційне повідомлення № 20 станом на 27 травня 2014 року
15:03
Сигналізаційне повідомлення № 20 станом на 27 травня 2014 року

Погодні умови травня 2014 року сприяють поширенню карантинного шкідника американського білого метелика. Це багатоїдний  шкідник, який пошкоджує понад 300 видів різних трав’янистих, кущових та деревних культур. Найулюбленішими культурами є шовковиця, клен американський, бузина, волоський горіх, вишня, слива, яблуня, айва та інші плодові культури.

В даний час проходить літ та яйцекладка. Спостерігається активне відродження гусениць.

З метою знищення та запобігання подальшому поширенню карантинного шкідника американського білого метелика рекомендуємо обробляти площі вражені шкідником в колективних садах одним із інсектицидів: діюча речовина – лямбда-цигалотрин: Карате 050 ЕС – 0,2-0,4 л/га; д.р. дифлубензурон – Дімілін – 0,6 л/га; д.р. біфентрин + хлорпірифос – Пірінекс Супер 420 – 1,0-1,5 л/га; д.р. хлорпірифос – Дурсбан 480 – 2,0 л/га; д.р. феноксикарб+люфенурон-Люфокс 105 ЕС-1,0 л/га. На незначних ділянках індивідуальних садів при виявленні гнізд АБМ, гнізда зрізають і спалюють.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно попереджувати голів сільських та селищних рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 

 

Начальник державної  фітосанітарної інспекції

Черкаської області                                                                                        В.Г. Жовнір.

 

В. о. начальника управління методологічного

прогнозування, біологічного захисту та

роботи з пестицидами                                                                                   Г.В.Аліфанова

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 417 | Додав: admin