Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Липень » 16 » Сигналізаційне повідомлення № 32 станом на 11 липня 2014 року
08:18
Сигналізаційне повідомлення № 32 станом на 11 липня 2014 року

На території області продовжується відродження гусениць І покоління листогризучих совок та відмічено початок відродження гусениць стеблового кукурудзяного метелика

Гусениці завдають значної шкоди посівам сільськогосподарських культур: кукурудзи, соняшнику, томату, сої, капустяних, бобових культурах, цукрових буряках та ін.

Для  зменшення  чисельності совок  в посівах  культур під час  активного льоту і відкладання метеликами яєць випускають трихограму  (50-200 тис. особин на га)  на початку і в період масового відкладання яєць метеликами.

Обмежують чисельність гусениць листогризучих совок та стеблового кукурудзяного метелика за перевищення  ними  економічного порогу шкодочинності: на сої, цукрових буряках - 1-3 особини на рослину, на кукурудзі при пошкодженні 18-20% рослин, або 6-8% рослин з гусеницями, 1-2гусениці на рослину, капусті, томатах  – 2-3 особини на рослину при  заселенні  2-5% рослин застосуванням одного із  інсектицидів згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні»: енжіо 247SC, к.с.0,18л/га, ф`юрі, в.е. 0,10-0,15 л/га, фокс, фастак, к.е.-  0,10-0,15 л/га; кораген 20, КС - 0,15-0,175 л/га; карате зеон 050 CS, мк.с. - 0,2 л/га; матч 050ЕС, к.е. – 0,4 кг/га; карате 050 ЕС, к.е. - 0,2 л/га та ін.

При застосуванні пестицидів на культурах у фазу цвітіння використовувати безпечні для бджіл препарати.

Обробітки  пестицидами   проводять  в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків необхідно попереджати Голів сільських та селищних рад і пасічників.

При  роботі з засобами  захисту  рослин  слід  дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

 

 

 

Зас. начальника державної  фітосанітарної інспекції 

Черкаської області                                                                                         В.В.Харькова

 

В.о. начальника управління методологічного

прогнозування, біологічного захисту та 

роботи з пестицидами                                                                                           Г.В.Аліфанова

 

 

 

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 421 | Додав: admin