Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 11 » Кабмін створив Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
11:54
Кабмін створив Держслужбу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Кабінет Міністрів України створив Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на базі Держветфітослужби, Держспоживінспекції та Держсанепідемслужби.

Відповідне рішення закріплено урядовою постановою №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" від 10 вересня.

Згідно з документом, новий орган об'єднає в собі функції трьох зазначених служб (за винятком реалізації держполітики у сфері племінної справи у тваринництві, у сфері гігієни праці), а також візьме на себе контроль за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування регульованих державою цін, здійснення нагляду у сфері туризму та курортів.

Згідно з постановою, права та обов'язки центральних органів виконавчої влади, що ліквідуються, передаються новим органам. При цьому колишні служби продовжують виконувати свої функції до завершення заходів з утворення нових центральних органів виконавчої влади.

Міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади доручено в двотижневий термін надати Кабміну проекти актів про створення комісій із ліквідації відповідних служб.

Постанова КМУ від 10.09.2014 № 442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади”

Категорія: Новини | Переглядів: 860 | Додав: admin