Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Сигналізаційне повідомлення № 41 станом на 15 грудня 2014 року
14:10
Сигналізаційне повідомлення № 41 станом на 15 грудня 2014 року

Погодні умови ІІ декади грудня сприятливі  для зимового розмноження  мишовидних гризунів (полівок). Відмічено  осередково збільшення чисельності гризунів на багаторічних травах. Ймовірне подальше заселення шкідником посівів  озимих зернових та озимого ріпаку. Інтенсивність подальшого розвитку та поширення полівок визначатиметься погодними умовами. Тому  в господарствах області необхідно проводити постійний фітосанітарний нагляд. За наявності мишовидних гризунів 3-5 жилих колоній на гектар  застосовують дозволені в Україні біологічні препарати та родентициди.

Біопрепарати  (діюча речовина – бактерії Ісаченко) – бактеродентицид зерновий, родента Біо. Норма використання – 2,0-2,5 гр. на нору або 2,5 кг на гектар.

Родентициди з діючою речовиною : бродіфакум – антимиша, 2-3 пакети на нору; капкан – принади з вмістом діючої речовини 0,005%, крисолов 10-20г (1-2 пакети), принада для знищення мишовидних гризунів Багіра – 1,5-2,5 кг/га, смерть щурам №1 – 1 пакет (10 гр) на нору; бромадіолон – бродісан А- 3 гр. на нору, рат кіллер супер,принади – 5-10 кг/га; дифенацин – ратиндан-М, 0,5% олійний концентрат – 30 мл препарату на 1кг харчової основи, норма витрати принади 20-25 г/15 кв.м, або 5-8 % у принаді; флокумафен – шторм, 0,005% воскові брикети (0,7-1,5 кг/га). Рекомендовані препарати згідно методики застосування  розкидають в нори з наступним притоптуванням.

Наголошуємо, що наказом Міністерства  екології та природних ресурсів України від 05.12.2013 року скасовано державну реєстрацію пестицидів на основі фосфіду цинку та виключено їх з Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання на території України  від мишовидних гризунів. Дана вимога  стосується таких пестицидів:  принади родентицидні ФОСВІТ, г, РОДЕНФОС, СТРІЛЕЦЬ, а також препарати РОДЕНФОС, п, СТРІЛЕЦЬ, п, ФОСВІТ, п,   ЩУРИН, п.

Під час проведення захисних міроприємств від мишовидних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

   

 

 

Начальник державної  фітосанітарної інспекції 

Черкаської області                                                                                         В.Г. Жовнір

 

Начальник управління методологічного

прогнозування , біологічного захисту та          

роботи з пестицидами                                                                                    І.В.Іщенко

 

 

 

 

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 440 | Додав: admin