Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 19 » В Мінагрополітики відбулась нарада з питань проблем, які виникають у підприємців в зв’язку з фітосанітарним регулюванням насіння кукурудзи
09:17
В Мінагрополітики відбулась нарада з питань проблем, які виникають у підприємців в зв’язку з фітосанітарним регулюванням насіння кукурудзи

17 січня 2015 року в Мінагрополітики України відбулась нарада з питань проблем, які виникають у підприємців в зв’язку з фітосанітарним регулюванням насіння кукурудзи в Україні.

Нарада відбулась під головуванням Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України – Краснопольського Я.В., за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України – Лапи В.І., начальника управління карантину рослин Держветфітослужби України - Челомбітка А.Ф. Директора Департаменту землеробства Мінагрополітики України та представників бізнесу.

На цій нараді були висвітлені питання щодо фітосанітарного регулювання насіннєвого матеріалу в Україні, а саме процедура та терміни проведення фітосанітарної експертизи насіння кукурудзи.

Дане питання є дуже актуальним так як наближається час весняно-польових робіт, і вчасне надходження якісного насіннєвого матеріалу до виробників є одним з головних чинників для майбутнього збирання високих врожаїв. Було відмічено, що сьогоднішні терміни проведення фітосанітарної експертизи досить тривалі і тому створюють перешкоди для бізнесменів та затримок завезення імпортного насіння.

З боку Держветфітослужби України також було відмічено цю проблему, але при цьому зазначено, що скорочуючи існуючи термін проведення експертизи не можна дотриматись прийнятих методик, які забезпечують якість та достовірність результатів проведених аналізів. Згідно методів затверджених міжнародними та національними стандартами для проведення експертизи насіннєвої продукції необхідно 2-3 доби, за винятком насіння кукурудзи для якої необхідно не менше 5-7 діб та насіннєвої картоплі – не менше 5 діб.

В результаті, всі учасники наради погодились з необхідністю вирішення цього питання і пошуку шляхів скорочення термінів фітосанітарної експертизи.

З сайту: http://www.vet.gov.ua/

Категорія: Новини | Переглядів: 455 | Додав: admin