Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 19 » У другій половини тижня черкащани відчують чергове похолодання
09:43
У другій половини тижня черкащани відчують чергове похолодання

Тривала відлига взимку зазвичай обумовлена теплими секторами атлантичних циклонів, які рухаються по більш північних траєкторіях. Так і цього року, з 10 січня подібний синоптичний процес формує затяжну позитивну аномалію температури . Середній температурний фон становить 1-3° тепла, абсолютний максимум +4+7°. Лише в окремі ночі температура опускалася до невеликих морозів (2-5°).

Як повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, у першій половині нинішнього тижня, як вдень, так і вночі, переважатиме позитивна температура (0+3°). При цьому, під впливом малоактивних атмосферних фронтів циклону, який відходить по півночі далі на схід, погода буде похмурою, з невеликими опадами у вигляді мокрого снігу.

Із другої половини тижня, Черкащина опиниться у більш прохолодному повітрі, очікуються прояснення, посилення вітру та зниження температури до помірних морозів -10-15°, на дорогах можлива ожеледиця.

Тривала, хоч і мало інтенсивна відлига призвела до руйнування льодоставу. На річках області відмічається залишковий лід 10-60 %. На більшій частині Кременчуцького водосховищі лід тане на місці, а на поверхні знаходиться вода, тому виходити на кригу небезпечно!

 

 

За інформацією Черкаського обласного центру  з гідрометеорології
 
 
Категорія: Новини | Переглядів: 468 | Додав: admin