Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 6 » Сигналізаційне повідомлення № 1 станом на 6 березня 2015 року
09:36
Сигналізаційне повідомлення № 1 станом на 6 березня 2015 року

Відмічено  осередково збільшення чисельності мишоподібних  гризунів на багаторічних травах. Навесні розселення і розмноження молодих  особин мишоподібних гризунів  відновлюється за середньодобової температури +50 С .  Тому  ймовірне подальше заселення шкідником площ.

Для попередження  пошкоджень рослин  в господарствах області необхідно проводити  постійний фітосанітарний нагляд і за наявності 3-5 і більше жилих  колоній гризунів  на гектарі  застосовувати біологічні препарати  і родентициди представлені у «Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Біопрепарати  (діюча речовина – бактерії Ісаченко) – бактеродентицид зерновий, родента Біо. Норма використання – 2,0-2,5 гр. на нору або 2,5 кг на гектар.

Родентициди з діючою речовиною: бродіфакум – антимиша, 2-3 пакети на нору; капкан – принади з вмістом діючої речовини 0,005%, крисолов 10-20г (1-2 пакети),  смерть щурам №1 – 1 пакет (10 гр) на нору; бродіфакум, бродівіт – виготовлення принади з вмістом діючої речовини 0,005%; д.р.   бромадіолон – бромакем, ПР – 20-30 гр. на 5 м2 , рат кіллер супер,принади – 5-10 кг/га; д.р.дифенацин – ратиндан-М, 0,5% олійний концентрат – 30 мл препарату на 1кг харчової основи, норма витрати принади 20-25 г/15 кв.м, або 5-8 % у принаді; д.р. флокумафен – шторм, 0,005% воскові брикети (0,7-1,5 кг/га). Рекомендовані препарати згідно методики застосування  розкидають в нори з наступним притоптуванням.

Під час проведення захисних міроприємств від мишоподібних гризунів слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.

   

 

 

Начальник державної  фітосанітарної інспекції 

Черкаської області                                                                                         В.Г. Жовнір

 

Начальник управління методологічного

прогнозування , біологічного захисту та          

роботи з пестицидами                                                                                   І.В.Іщенко

 

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 424 | Додав: admin