Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 24 » Сигналізаційне повідомлення №11 станом на 24.04.2015 року
12:03
Сигналізаційне повідомлення №11 станом на 24.04.2015 року

Розпочалося крайове заселення посівів озимих зернових культур   клопом – шкідливою черепашкою. За перевищення  фітофагом  порогу шкодочинності  на  озимих зернових культурах у фази – весняного кущіння – вихід в трубку  - 2 особини  імаго на кв.м., на ярих зернових культурах  (фаза кущіння)   -  3-4  особини на кв.м. застосовують    інсектициди: д.р. альфа-циперметрин: альфа супер, КЕ – 0,1-0,15 л/га, альфастек, КЕ – 0,1-0,15 л/га; диметоат:  данадим мікс, КЕ – 1 л/га; д.р.  імідаклоприд + лямбдацигалотрин: дестрой, КС – 0,1 л/га; д.р. циперметрин: циперон – 0,2-0,25 л/га, шарпай – 0,2 л/га, ципервіт – агро – 0,25 л/г; д.р. хлорпірифос + циперметрин:  шаман – 0,75 л/га та іншими дозволеними до використання в Україні.

Обробітки проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години. Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 

Начальник  Державної фітосанітарної інспекції

Черкаської області                                                                               В.Г.Жовнір

 

Нач. управління  методологічного

прогнозування, біологічного захисту та

роботи з пестицидами                                                                          І.В.Іщенко

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 414 | Додав: admin