Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 6 » Сигналізаційне повідомлення №13 станом на 06.05.2015 року
13:54
Сигналізаційне повідомлення №13 станом на 06.05.2015 року

На території області  з  кінця  квітня до половини червня  завдає значної шкоди  жук кравчик, або головач.  Жуки « стрижуть» сходи  та листки:  цукрових буряків, соняшнику,  хлібних злаків, овочевих рослин, суниці, квіти,  пагони молодих деревних рослин у розсадниках.

З метою знищення  та запобігання дальшому поширенню  жука  кравчика      у «Переліку  пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» зареєстрований  інсектицид  актара 25 WG, в.г. (діюча речовина -  тіаметоксам) в нормі від 0,6 до 3,6 кг/га. Препарат   ефективний  також  від  довгоносиків, піщаного мідляка, капустянки, личинок хрущів, коваликів.  Рекомендують застосовувати актару 25 WG, в.г  методом  поливу рослин  0,25% розчином, методом крапельного зрошення та замочування розсади.

  Обробітки  хімічними препаратами  проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.  Не менше як за дві доби, про час та місце  проведення обробітків, необхідно  обов`язково попереджувати   Голів  сільських і селищних  рад та пасічників.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих  державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та  правил особистої гігієни.

 

 

 

Нач.  державної фітосанітарної інспекції

Черкаської області                                                                               В.Г.Жовнір

 

Нач. управління  методологічного

прогнозування, біологічного захисту та

роботи з пестицидами                                                                          І.В.Іщенко.

Категорія: Сигналізаційні повідомлення | Переглядів: 618 | Додав: labfitlab